Wandelcoaching, voldoende bewegen en ontspannen in de natuur dragen bij aan jouw vitaliteit


Wandelcoaching, bewegen en vitaliteit
Onlangs mocht ik voor A.S.R. Vitality een filmpje opnemen over dagelijks bewegen, wandelcoaching en vitaliteit. Als je dagelijks voldoende beweegt draagt dat bij aan je lichamelijke én geestelijke gezondheid en daarmee aan je vitaliteit. Gecoacht worden tijdens het wandelen combineert het beste van die werelden. Wist je dat wandelen in de natuur al binnen 10 minuten voor minder stress zorgt?

Fysieke gezondheid
Wie veel beweegt, voelt zich energieker en is minder vaak moe. Je verkleint met voldoende beweging de kans op ziektes, zoals hart- en vaatziekten, alzheimer, diabetes en kanker. Bewegen verlaagt je bloedruk en cholesterolgehalte en versterkt je spieren en botten. Ook helpt voldoende beweging bij afvallen en om op een gezond gewicht te blijven.

Mentale gezondheid
Bewegen is ook van belang voor je geestelijke gezondheid. Wanneer je kampt met stress, kan bewegen helpen om de spanning te verminderen. Bewegen maakt je dus meer ontspannen. Ook is bewegen goed voor je hersenen. Veel beweging zorgt voor een beter geheugen en goede nachtrust en vermindert de kans op een depressie.

Wandelcoaching, voldoende bewegen en ontspannen in de natuur dragen bij aan jouw vitaliteit.

Wie zich vitaal voelt, maakt het beste van het leven op goede en moeilijke momenten.

Wat is vitaliteit?
Vitaliteit is levenskracht. Als je je vitaal voelt, ben je lichamelijk en geestelijk in balans. Je vitaliteit kun je verbeteren: eet gezond, slaap voldoende, beweeg, ontspan en zorg dat je mentaal fit bent. Het zorgt voor meer energie, motivatie en mentale veerkracht.

  • Vitaliteit betekent levenskracht.

  • Een goede balans tussen lichaam en geest is nodig om je vitaal te voelen.

  • Je kunt je vitaliteit verbeteren door te zorgen voor:
    - voldoende beweging
    - gezonde voeding
    - voldoende en goede slaap
    - mentale fitheid
    - genoeg ontspanning

Goede balans tussen lichaam en geest
Vitaliteit heeft niet te maken met maar één deel in jouw leven. Je kunt gezond eten en voldoende bewegen, maar je lichamelijk een wrak voelen. Bijvoorbeeld omdat je ’s nachts nauwelijks slaapt. Het omgekeerde kan ook. Je piekert niet, toch ben je het ene moment vol energie en even later ben je futloos. Dat kan gebeuren, doordat je de verkeerde producten eet. Om vitaal te zijn, is een goede balans tussen lichaam en geest dus van belang.

Zo kun je je vitaliteit verbeteren
Zorg voor:

  • Gezonde voeding

  • Voldoende beweging

  • Voldoende slaap

  • Mentale fitheid

  • Voldoende ontspanning

Je hoeft niet meteen met alle punten aan de slag. Begin met één onderdeel. Ook daarmee zie je al verbetering van jouw vitaliteit!